Вітаю Вас, Гість · RSS 20.04.2024, 10:42

Головна » 2012 » Лютий » 22 » Щелезуб
01:40
Щелезуб
Щелезуб. Яку асоціацію у вас, друзі, викликає слово їжак? У першу чергу, напевно, щось колюче? Так от колючі не всі їжаки. Наприклад, щелезуб взагалі не має колючок, але, тим не менш, він найближчий родич всім нам звичного їжачка.

Щелезуб по всіх параметрах тварини комахоїдні, але форма і формула зубів сильно відрізняється від стандарту. Навіть свою назву щелезуб за оригінальну конструкцію різців.

    Щелезуб, корінні жителі північноамериканського континенту, в принципі, ніколи великою чисельністю не відрізнялися. Але привезені зі Старого Світу мангусти їх допомогою люди планували знищувати змій, яких в тих місцях було безліч) стали для цих тварин справжнім лихом. Замість того, щоб полювати на гримучих змій, які перевершують звичних для мангустів кобр і гадюк за швидкістю, хижаки почали полювати на щелезуб. Адже таке полювання була менш небезпечна і набагато ефективніше. Як результат - повне зникнення щелезуб на континенті. Сьогодні їх можна зустріти тільки на Кубі і на Таїті.

Кубинський щелезуб розмірами приблизно з щура. Мордочка, правда, у нього довга і вузька з маленькими очицями в основі. Нею щелезуб зручно залазити в усі щілини в пошуках слимаків, мурах та інших комах, а при необхідності подібно поросяті і в землі поколупатися. Ну а якщо носом не впорається, то можна і міцними кігтями допомогти.

щелезуб

    На крижах і під пахвами у щелезуб є спеціальні залози, які виділяють різкий мускусний запах (чим не скунс?). Крім того, для захисту від ворогів, слина щелезуб наділена отруйними властивостями. Але найцікавіша особливість в будові цієї тварини полягає в тому, що у самок соски розташовані ... на сідницях. Потомство, до речі, щелезуб приводять два рази на рік, але всього по 1-3 малюка. При такій інтенсивності розмноження без допомоги людини щелезуб не вистояти під натиском їх найлютіших ворогів мангустів.

Переглядів: 880 | Додав: Crush | Теги: Щелезуб | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Меню сайту

Опитування
Ви любите тварин?
Всього відповідей: 291

Реклама

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0