Вітаю Вас, Гість · RSS 19.04.2024, 11:10

Головна » 2012 » Лютий » 22 » Рябчик
01:45
Рябчик
Рябчик. Пам'ятайте слова великого поета В.Маяковського: «Їж ананаси, рябчиків жуй, день твій останній приходить буржуй»? Ну з ананасами зрозуміло, їх важко було привезти до Росії. Але чому рябчики? Та тому, що в усі часи рябчик був бажаним трофеєм на полюванні за його смачне і м'ясо. Що ж це за птах такий - рябчик? Отже.

Сама назва визначає колір рябчика - рябої з красивою чорною шийкою спереду і чубчиком з пір'я на голові. У порівнянні зі своїми найближчими родичами та сусідами тетеревом і глухарем, рябчик просто мініатюрний. Його вага становить не більше 600 грам. Але як то кажуть - «малий золотник, але дорогий».

Основна їжа рябчиків молода трава, насіння, ягоди, а також іноді комахи і черв'яки. Для пташенят же комахи - це основний корм.

Живуть рябчики в лісах, в пошуках корму кочують, але не під час гніздування. В цей час вони живуть осіло. На місце гніздування рябчики постійно повертаються в одне і те ж місце, причому постійними парами. Дуже рідко птахи живуть поодинці або невеликими зграйками. Примітно і те, що на відміну від своїх більших сусідів в висиджуванні і вихованні потомства беруть участь обидва батьки.

Пташенята рябчика ростуть дуже швидко. Буквально через десять днів після народження вони здатні злітати на дерево для ночівлі. Від десятиденного віку до сорокаденного їх вага збільшується в 23 рази. Але, не дивлячись на це, батьків пташенята залишають тільки восени.

Чимало й ворогів у рябчика. На них полюють, як пернаті хижаки - яструби, орлани, беркути, сови, так і наземні - лисиці, куниці, соболі і т.д. як я вже говорив вище, людина також не упускає шанс поохотится на рябчика. М'ясо у птаха біле, ніжне і дуже смачне. На жаль, про це знають і браконьєри.
Переглядів: 1052 | Додав: Crush | Теги: Рябчик | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Меню сайту

Опитування
Ви любите тварин?
Всього відповідей: 291

Реклама

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0