Вітаю Вас, Гість · RSS 26.04.2024, 09:20

Головна » 2012 » Лютий » 22
Рябчик

Рябчик. Пам'ятайте слова великого поета В.Маяковського: «Їж ананаси, рябчиків жуй, день твій останній приходить буржуй»? Ну з ананасами зрозуміло, їх важко було привезти до Росії. Але чому рябчики? Та тому, що в усі часи рябчик був бажаним трофеєм на полюванні за його смачне і м'ясо. Що ж це за птах такий - рябчик? Отже.

Сама назва визначає колір рябчика - рябої з красивою чорною шийкою спереду і чубчиком з пір'я на голові. У порівнянні зі своїми найближчими родичами та сусідами тетеревом і глухарем, рябчик просто мініатюрний. Його вага становить не більше 600 грам. Але як то кажуть - «малий золотник, але дорогий».

Основна їжа рябчиків молода трава, насіння, ягоди, а також іноді комахи і черв'яки. Для пташенят же комахи - це основний корм.

Живуть рябчики в лісах, в пошуках корму кочують, але не під час гніздування. В цей час вони живуть осіло. На місце гніздування рябчики постійно повертаються в одне і те ж місце, причому постійними парами. Дуже р ... Читати далі »
Просмотров: 1055 | Добавил: Crush | Дата: 22.02.2012 | Комментарии (0)

Щелезуб

Щелезуб. Яку асоціацію у вас, друзі, викликає слово їжак? У першу чергу, напевно, щось колюче? Так от колючі не всі їжаки. Наприклад, щелезуб взагалі не має колючок, але, тим не менш, він найближчий родич всім ... Читати далі »
Просмотров: 882 | Добавил: Crush | Дата: 22.02.2012 | Комментарии (0)

Меню сайту

Опитування
Ви любите тварин?
Всього відповідей: 291

Реклама

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0